Tăieri cu 10% la toate ministerele

0
- Reclama -

Coaliţia a decis tăieri cu 10% la toate ministerele, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, la rectificarea din luna august.

 

De asemenea, s-a discutat despre măsurile care se impun, în condiţiile secetei, o măsură putând fi plata subvenţiei pentru fermieri, în avans, dar şi plata unor despăgubiri pentru cei afectaţi de secetă.

La nivelul coaliţiei încă mai există discuţii tehnice pe rectificarea bugetară. Liderii coaliţiei au decis să taie 10% la rectificare, la toate ministerele, măsura fiind deja stabilită privind reducerea cheltuielilor bugetare, în luna mai.

În luna mai, coaliţia anunţa că o măsură stabilită este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, iar această diminuare se va face de la bunuri şi servicii.

- Reclama -

De asemenea, coaliţia a decis să se plătească anticipat subvenţia agricolă, dar şi plata unor despăgubiri pentru agricultorii afectaţi de secetă. În acest sens, se face o analiză privind suprafaţa afectată de secetă şi costurile acestor despăgubiri.

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunţa că va avea o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Agriculturii, despre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia pentru a ajuta agricultorii afectaţi de secetă.

România are gaze suficiente pentru la iarnă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că trebuie să se intervină „rapid”, cu toate resursele naţionale şi europene, pentru a proteja agricultura şi fermierii.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele