Țara arde, Parlamentul dă bani la preoții de la Muntele Athos

0

În plină criză provocată de pandemia noului coronavirus, Parlamentul României a decis finanţarea cu aproape 1 milion de euro a schitului românesc de la Muntele Athos.

 

Articolului 2 al legii prevede ca anual să se aloce „de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii, o sumă în lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru Schitul românesc „Prodromu” de la Muntele Athos din Grecia.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Iulian Iancu şi semnat de alţi 89 de senatori şi deputaţi de la toate partidele parlamentare cu excepţia USR. Depusă în Parlament în octombrie anul trecut, legea a primit votul final pe 10 martie, cu doar câteva zile înainte de instituirea stării de urgenţă în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Iniţiativa a fost votată de 185 de deputaţi, în vreme ce 57 s-au s-au pronunţat împotrivă (32 de la PNL, 19 de la USR, 3 de la UDMR, unul de la PMP şi 2 de la neafiliaţi).

Senatul adoptase proiectul în toamnă tacit, fără dezbatere.

UPDATE: Mario Iorgulescu a scăpat, pentru moment, de pușcărie, după de a omorât un tânăr conducând sub influența alcoolului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele