Târg cu 50 de meșteri populari la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Stefan Alexiu

Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care sunt invitaţi să ia parte 50 de meşteri, anticari şi artişti, se va desfăşura, de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

 

Potrivit unui comunicat al muzeului, la târg pot fi găsite obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, dar şi „de-ale gurii”, precum miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume.

Vizitatorii sunt invitaţi, de asemenea, să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista ‘Martor’.

Vezi și Nicușor Dan promite târguri de Crăciun

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi şi studenţi – 2 lei. Biletele pot fi achiziţionate şi online, de pe www.booktes.com.

Accesul la eveniment se face pe baza „certificatului verde”, organizatorii invitând la respectarea normelor de distanţare şi la responsabilitate faţă de sănătatea proprie şi a celorlalţi.

AGERPRES este partener media al evenimentului alături de alte instituţii de presă.

Din punct de vedere religios, luna noiembrie are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Prima săptămână din lună este numită în popor Săptămâna Miriştei, deoarece este săptămâna în care se termină însămânţările de toamnă şi începe aratul miriştilor pentru însămânţările de primăvară, iar cea de-a doua are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei cu săbii şi puteri ocrotitoare asupra oamenilor şi a turmelor de oi.

În folclorul religios românesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail, despre care se spune că el poartă cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este hărăzit să mai trăiască, fiind şi un stăpânitor al văzduhului, alături de prorocul Ilie.

Citeste si...  Ce afirmă fostul președinte Ion Iliescu, după moartea lui Mihail Gorbaciov

În sâmbăta dinaintea zilei Sfinţilor Mihail şi Gavriil se fac praznice pentru pomenirea morţilor, iar finii merg la naşi cu colaci.


Distribuie articol:
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *