Tăriceanu anunță că ALDE susține Guvernul Orban

0

Este aproape sigur că la un eventual tur de scrutin anticipat pentru parlament ar scoate din jocul politic formațiunea lui C P Tăriceanu. Prin urmare, bătrânul liberal și fost aliat al infractorului Liviu Dragnea, se grăbește să anunțe votarea Guvernului PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat destul de repede că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

“A două întâlnire oficială pe care am avut-o în formație completă ne-a permis să finalizam discuțiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerințe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesității unor investiții.

Citește și Tăriceanu bate la ușa PNL: Vom cere conducerii ALDE să votăm învestirea guvernului monocolor PNL&

Am discutat și astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezența în față Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susține ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern.

Aceasta este propunerea pe care o facem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL.

Tăriceanu a adăugat că sunt 25 de parlamentari ALDE care susţin Guvernul, adică „25 de voturi certe”.

„S-a anunţat în Camera Deputaţilor reconstituirea grupului ALDE. Facem eforturi şi în Senat”, a afirmat liderul ALDE.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, are marți și miercuri ultima rundă de negocieri cu partidele parlamentare care au susținut moțiunea de cenzură. Orban se întâlnește marți cu ALDE, PMP, UDMR și USR, iar miercuri va avea o ultimă discuție cu Pro România.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele