Tăriceanu, despre înghețarea salariilor: “Guvernul nu m-a informat despre asta”

0

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, nu crede în îngheţarea salariilor din sistemul bugetar anul viitor. Spune că nu poate fi vorba de asa ceva, în condiţiile în care economia este în creştere. Tăriceanu mai precizează că el nu a primit documentul pe care ministrul de finanțe l-a trimis la Bruxelles. În plus, a atras atenţia că acel document nu reprezintă un angajament al României în faţa instituţiilor europene.

Călin Popescu Tăriceanu: Documentul trimis Comisiei Europene, pe care eu nu l-am vazut, Guvernul nu mi-a trimis o informare în acest sens, nu angajează absolut nimic. Niciun fel de înghețare, economia românească este într-o perioadă de creștere puternică, creșterea PIB-ului nu e pentru a figura în statistici. Această creștere economică trebuie să se reflecte în puterea de cumpărare a cetățenilor, fie ei salariați sau pensionari. Sub nicio formă nu poate fi vorba de o înghețare a salariilor, atâta vreme cât economia crește susținut.

Citește și România se pregătește de preluarea președinției UE! Este așteptată vizita la București a președintelui Parlamentului European și a liderilor grupurilor politice din PE

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele