Tăriceanu, după ce a fost huiduit la Cluj: ”USR este o făcătură a serviciilor secrete”

0

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că nu este impresionat de PNL şi USR, de ”lozincile şi mânuţele afişate”. După ce ieri seară, în parlament, coaliția a votat modificările aduse codurilor penale și de procedură penală.

”Nu mă impresionează PNLşi USR, lozincile, mânuţele afişate. Eu cred că USR este o făcătură a serviciilor secrete, asta este convingerea mea, la modul cum se comportă în public, la manifestările publice şi în Parlament, asta cred că este”, a spus Tăriceanu.

Reacții puternice și negative au venit din partea reprezentanților opoziție, din partea societății civile, dar mai ales dinspre magistrați.

Președintele României a declarat azi că:”PSD încearcă să amputeze puterile Justiției” și că “majoritatea PSD votează legi cu dedicație pentru șeful lor, pentru Liviu Dragnea”.

„Viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea. Rezultatul m-a întristat și mă întristează. PSD încearcă să amputeze puterile Justiției. Dacă am avut legile Justiției care m-au nemulțumit profund, acum vedem ceva nemainîntâlnit, acum majoritatea PSD votează legi cu dedicație pentru șeful lor, pentru Liviu Dragnea. Este inadmisibilă această abordare”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul USR Dan Barna, a declarat la scurt timp după vot: “De astăzi infractorii şi nu doar cei acuzaţi de corupţie, ci acuzaţi de pedofilie, de viol, dacă sunt filmaţi cu un telefon mobil, scapă nevinovaţi sub scuza că acea probă nu este valabilă. Acest Cod de procedură penală transformă legislaţia într-un mecanism de încurajare a furtului public şi a scăpării de sancţiuni penale”.

Raluca Prună, fost ministru al justiției în guvernul Cioloș a avut reacții ferme cu privire la aceste modificări: „Modificările îi ajută pe cei care au dosare penale pe rol, persoane cu funcții de demnitari, care folosesc Parlamentul ca pe un butic legislativ, în care dau ordine băieților de prăvălie și băieții execută. Ce s-a întâmplat aseară cu codul de procedură penală transformă România într-un rai al infractorilor. Vom deveni un paradis în care tot felul de mafii sunt invitate să vină în România, care își face un brand de țară din apărarea infractorilor”.

“Problema e că vom fi în situața ca, după ce ne jucăm cu procedura legală și cu statutul magistraților, să fim nevoiți să publicăm aceste coduri de procedură penală care nu fac niciun fel de dreptate. Nu vorbim numai de infracțiuni de corupție, vorbim de omoruri, de violuri, alte infracțiuni pentru care nu se va mai putea face urmărirea penală. Noi vom fi cei cărora le va fi atacată o rudă, li se va sparge casa” a mai declarat fostul ministru al justiției.

Citește și Fost ministru al Justiției: România va deveni un paradis al infractorilor prin modificarea Codurilor Penale

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele