Tăriceanu, premierul dezastrului din 2008, crede că Guvernul Orban nu face ce trebuie

0

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul Orban este ultimul care a luat măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului, dar primul care solicită derogare de la Convenţia Drepturilor Omului.

Cu un partid în disoluție, cu dosare la DNA, Tăriceanu pare că înțelege la un nivel superior realitatea și critică actualul Guvern, fără a oferi soluții viabile. Este genul de politică care ar trebui să moară foarte curând, altfel România poate ajunge la coșul de gunoi al istoriei.

“Rar mi-a fost dat să am o părere similară cu a judecătorului Cristi Danileţ, însă de această dată trebuie să fiu de acord cu el în privinţa informaţiei privind solicitarea României de a activa articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului. Nu ar fi mai bine ca Guvernul Orban să înceapă să ia măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului şi pentru a pune capăt crizei, iar abia după aceea să se gândească la modalităţi de limitare a drepturilor omului?”, a scris Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Răzmeliță în ALDE: Gerea sare la gâtul lui Tăriceanu

Liderul ALDE, crede că “nu trebuie să ajungem să ne comparăm cu Turcia lui Erdogan, care a făcut o solicitare similară pentru a putea fi arestaţi şi condamnaţi opozanţii regimului”.

Potrivit unei postări pe Facebook a judecătorului Cristi Danileţ, derogarea de la CEDO pe durata stării de urgenţă prin invocarea art. 15 din Convenţia Europeană “înseamnă că, cu excepţia dreptul la viaţă şi interzicerea torturii, se poate renunţa la orice drept al omului”.

“Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestaţi şi condamnaţi în afara regulilor obişnuite opozanţii regimului”, a scris Danileţ.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele