Tăriceanu reacționează la impresia președintelui cum că ar fi puțin obsedat

0
- Reclama -

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis care a afirmat despre el că, în ultima perioadă, declaraţiile sale despre „statul paralel” au devenit tot mai ciudate, iar” uneori se creează impresia că e puţin obsedat”, spunând că statul paralel şi forţele oculte există, iar şeful statului este produsul lor şi că a fost ales pentru a executa planurile acestora tocmai pentru că este şantajabil.

Citiți și Președintele României spune că Tăriceanu lasă uneori impresia că ar fi obsedat

„Aţi afirmat azi că în România nu există nici forţe oculte, nici forţe subterane şi nici stat paralel. Ba există, domnule preşedinte, iar dumneavoastră sunteţi produsul acestor forţe, având rolul de a executa întocmai şi la timp planurile oculte ale ”statului paralel”. Doar nu vă închipuiţi că aţi câştigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalităţile comise în calitate de primar al Sibiului. Nu. Aţi fost ales de ”statul paralel” să câştigaţi alegerile pentru că sunteţi şantajabil cu dosare penale şi, deci, uşor de manevrat de cei care controlează cu adevărat ”statul paralel”. Când e vorba despre adversari politici, termenul dvs. preferat este: ”penal”. Ce adjectiv credeţi că vi s-ar potrivi după ce s-a dovedit că familia dvs. a obţinut prin fals şi uz de fals nişte spaţii locative valoroase la Sibiu în perioada când eraţi primar?”, scrie Tăriceanu.

El îşi exprimă regretul cu privire la atacul şefului statului, considerându-l „total nepotrivit pentru demnitatea unui preşedinte al ţării, atât ca limbaj, cât şi ca argumentaţie”.

„Această manieră de exprimare publică devoalează starea dumneavoastră de nervozitate pe care pot s-o înţeleg, dar nu pot s-o accept, stare generată de o serie de adevăruri despre domnia voastră care nu vă convin, dar care au devenit notorii şi pe care le-am reiterat opiniei publice zilele trecute. Sunt adevăruri pe care nu mulţi îndrăznesc să le prezinte în public de teama unor represalii pe bază de dosare şi cătuşe. Ei bine, eu nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruţa Kovesi, şi nici de alte instrumente utilizate de ”statul paralel” pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viaţa publică a adversarilor dvs. politici”, notează preşedintele Senatului.

El susţine că afirmaţia sa, că ”statul paralel” există, se bazează pe „foarte multele dezvăluiri extrem de concrete, cu subiect şi predicat, făcute de personaje care au cunoscut din interior mecanismele malefice ale sistemului”, făcute cu ocazia audierilor din comisiile parlamentare abilitate.

- Reclama -

„În lipsă de argumente şi nedorind ca opinia publică să afle mai multe, aţi ales metoda absurdă a negării evidenţei şi, în plus, aţi refuzat ca, în calitate de şef al CSAT, să luaţi masuri faţă de faptele grave prezentate la Parlament, deşi aveaţi obligaţia s-o faceţi”, îi transmite Tăriceanu şefului statului.

Aţi spus despre mine că am obsesii declarative cu privire la ”statul paralel”, care ar fi apărut după ce procurorii m-au deferit Justiţiei. În realitate, lucrurile stau exact invers.

El susţine că i s-a fabricat un dosar tocmai din cauza criticilor sale consecvente cu privire la practicile abuzive ale DNA, SRI din perioada Maior-Coldea, într-un cuvânt ale ”statului paralel”

„Cu referire la persoana mea, aţi mai afirmat că ”nu fac bine politicii”. Aveţi dreptate, nu fac bine politicii promovate de dvs. Aveţi dreptul să exprimaţi un punct de vedere, dar de acelaşi drept mă bucur şi eu. Ca urmare, pentru că legile Justiţiei se află pe ordinea de zi a Parlamentului, o să împărtăşesc părerea mea cu privire la acest subiect, ca să se vadă cine nu face bine politicii’, este replica lui Călin Popescu Tăriceanu, care îl acuză pe Iohannis că vrea să fie în continuare cel care numeşte în funcţii pe şefii marilor Parchete şi ai ÎCCJ, ca să poată controla Justiţia şi că fără acest ”stat paralel”, nu are nici o şansă să supravieţuiască politic.

„Nu în ultimul rând, vă atrag atenţia asupra unei alte afirmaţii pe care aţi făcut-o astăzi, prin care v-aţi exprimat public împotriva unei decizii a Curţii Constituţionale referitoare la introducerea unui prag privind abuzul în serviciu. În ultimii ani s-a impus o cutumă necesară la nivelul liderilor politici de a nu politiza deciziile CCR prin critici publice. Este o cutumă pe care am respectat-o pentru că respect Constituţia. Dumneavoastră aţi încălcat-o şi, mai grav, alimentaţi un curent de opinie conform căruia deciziile CCR şi Constituţia se respectă doar atunci când servesc intereselor proprii. Se induce astfel percepţia că deciziile Curţii Constituţionale sunt facultative, că pot fi puse la îndoială şi, deci, că legea fundamentală a statului poate fi pusă la îndoială”, îi mai transmite Tăriceanu preşedintelui, președintelui României.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele