Tăriceanu se pregătește de proces cu foștii colegi: Toader și Chiuariu

2

Foștii miniștri ai Justiției, Tudorel Toader și Tudor Chiuariu îl reprezintă, ca avocați, pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul de abuz în serviciu, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În dosar sunt vizați: fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), şi senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu.

 

Tudorel Toader a fost ministru al justiției în guvernarea PSD-ALDE, în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă din februarie 2017 până în aprilie 2019. A fost susținut de ALDE, condus de Tăriceanu, dar n-a fost membru de partid.

Tudor Chiuariu a fost ministru al justiției în al doilea guvern Tăriceanu, după scoaterea PD de la guvernare (aprilie – decembrie 2007).

Vezi și  Fără imunitate, Tăriceanu a fost trimis în judecată

Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă. A fost acuzat că făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani.

În martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, timid, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu.

Fostul președinte al Senatului a fost acuzat de abuz în serviciu. El ar fi refuzat vreme de doi ani și jumătate – între data cererii ANI (6 martie 2017) și data demisiei sale de la conducerea Senatului (2 septembrie 2019) – să pună în aplicare decizia Justiției.

Tăriceanu a explicat presei că a explicat că Biroul Permanent al Senatului a decis pe 4 feb 2019 să trimită solicitarea Agenției Naționale de Integritate Comisiei juridice a Senatului.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele