Tăriceanu și Dragnea par că vor să treacă cu vederea alegerile europarlamentare de pe 26 mai

0

Liviu Dragnea a declarat că PSD se va pronunța pe subiectul candidatului la președinție duminică seară, după alegerile europarlamentare. „După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm”, a afirmat Liviu Dragnea la Adevărul Live.

Cât despre realizările președintelui Iohannis, Dragnea spune că prin prisma a cum şi-a exercitat aceste mandatul, funcţia devine importantă.

„(…) este o funcţie de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate, sprijin pentru lucrurile bune, intervenţie când ar trebui schimbat ceva, dar starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru prezidenţiale devine foarte importantă.

Dacă acolo rămâne în continuare Iohannis, eu nu sunt Cassandra, încă cinci ani de zile după 2019, de tot ce s-a făcut în România bun se va alege praful. Din acest motiv cred că trebuie făcute toate eforturile de către cei care nu vrem să mai continue acest personaj ca în noiembrie-decembrie să plece de la Cotroceni. Da, exact în situaţia în care a adus el funcţia prezidenţială şi ceea ce induce în naţiune, da această funcţie devine importantă, iar PSD se va pronunţa duminică seară, după alegeri”, a conchis Liviu Dragnea.

Citește și Dragnea: ”Românii pot să nu voteze cu PSD”

Trebuie amintit că Dragnea află pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare, dacă va fi condamnat în dosarul angajărilor fictive, după ce DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Tăriceanu îi ține isonul

”Părerea mea este că la aceste alegeri pentru Parlamentul European, ţinând cont şi de slabul interes al publicului, parazitat şi de referendumul declanşat de preşedinte, neavând o participare numeroasă, rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European vor constitui un indiciu pentru prezidentiale, dar doar un indiciu parţial. Ele sigur că au o incidenţă asupra peisajului politic, dar din punct de vedere legal, constituţional, rezultatul lor nu are cum să influenţeze actuală majoritate din parlament.

Dorinţa opoziţiei de a răsturna guvernul nu o pot contesta. Opoziţia trebuie să viseze în fiecare noapte acelaşi lucru – că vine momentul la care răstoarnă Guvernul, dar rezultatul alegerilor pentru PE nu este un argument în plus”, a declarat la postul TV de casă al PSD-ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și Iohannis: PSD caută vinovaţii la Bruxelles

El a mai spus că președintele Iohannis a convocat acest referendum ”pentru a găsi un motiv să intervină în această dezbatere politică”, deși țara e brăzdată de discuții și dezvăluiri despre politicieni extrem de bogați care nu-și pot justifica averile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Craiova, că politica românească se va reconfigura după alegerile europarlamentare.

”Politica românească se va reconfigura după aceste alegeri. Umblă aşa unii prin ţară care încearcă să spună oamenilor că „ştiţi, nu contează nici europarlamentarele, în realitate, nici referendumul, fiindcă nu se întâmplă nimic”. Ei, dragii mei, ţin să vă reamintesc că şi ultima dată, în 2014, lucrurile au contat. Toate alegerile contează! Nu ştiu dacă vă amintiţi – după alegerile din 2014, eu m-am hotărât să candidez la funcţia de Preşedinte al României şi, cu ajutorul vostru, am reuşit. Acum, după europarlamentare şi după referendum, va deveni foarte clar că românii îşi doresc altceva decât PSD! Altceva!

Şi este timpul să construim altă politică în România. Este timpul ca Opoziţia parlamentară să se adune. Este timpul ca PNL să îşi ia rolul de mare partid de Opoziţie în primire şi să vină cu un concept pentru români şi pentru România, şi vor avea tot sprijinul meu, fiindcă ceea ce îmi doresc, în realitate, pentru România este o societate sănătoasă, o guvernare bună, bună pentru români, nu bună pentru şefii de la partid, şi este nevoie, cu siguranţă, şi de câteva schimbări în Constituţie, ca să funcţioneze statul nostru mai bine”, a declarat şeful statului la Craiova.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele