Tătaru: Guvernul ia în calcul relaxarea restricţiilor din industria balneară

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri la Miercurea Ciuc că guvernul ia în calcul relaxarea restricţiilor din industria balneară, respectiv reluarea terapiilor hidrice, în a doua parte a lunii septembrie, transmite Agerpres.

 

Nelu Tătaru a explicat că luna septembrie va fi una destul de grea, în care se vor redeschide restaurantele, teatrele şi cinematografele, dar va începe şi şcoala şi vor avea loc alegeri, existând riscul creşterii numărului de îmbolnăviri, dar că s-a făcut deja o evaluare privind potenţialul de apariţie a unor cazuri noi, odată cu relaxarea măsurilor şi în industria balneară.

„Avem o lună septembrie destul de grea, în care asumăm anumite măsuri de reluare a activităţii. După cum aţi putut afla, aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în şedinţa de Guvern, deja preconizăm pentru 1 septembrie o reluare a activităţii în spaţiile de servire închise, în teatre, cinematografe. Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi. Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27. În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a mai arătat că în judeţele unde va exista o transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele venite din exterior, dar oaspeţii din hoteluri vor putea servi masa în spaţii închise.

Citește și: Tătaru: că în ultima perioadă se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele