Guvernul propune taxă de acces pe autostrada Ploiești-Brașov

0

Autostrada Ploiești – Brașov care va avea până în anul 2020, potrivit estimărilor făcute de CNAIR S.A, 253,42 km și 8,4 km de drum de legătură, va costa două miliarde de euro în Parteneriat Public Privat (PPP) pe 30 de ani.

Deși premierul Viorica Dăncilă promitea că în 2018 vor fi gata 60 de kilometri de autostradă, iar până la finele lui 2020 se vor construi alți 290 de kilometri, în total fiind vorba despre 350 de kilometri de autostradă, CNAIR S.A. estimează că până în anul 2020 vor fi finalizați 253,42 km de autostradă și 8,4 km de drum de legătură, în plus față de cei deja aflați în exploatare.

Costul autostrăzii Ploiești – Brașov se ridică la două miliarde de euro, sumă obținută în Parteneriat Public Privat (PPP) pe 30 de ani.  În această sumă nu sunt incluse însă și plățile de disponibilitate, ci doar finanțarea construcției și întreținerea autostrăzii.

Citeste aici si despre Ministrul Transporturilor

Taxa de acces pe autostrada Ploiești – Brașov va fi de aproximativ 1,5 – 1,75 euro pe osie la 100 km, adică 3 – 3,5 euro pe 100 km.

Autostrada A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Carpații Meridionali prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea.

 

 

 

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele