Taximetriștii protestează din nou: 5.000 de maşini ar urma să ajungă în faţa sediului Guvernului

0

Piaţa Victoriei va fi blocată, din nou, de un protest al taximetriştilor, iar şoferii bucureşteni se vor confrunta cu încă 11 ore de restricţii de circulaţie. Conform liderilor Confederaţiei Transportatorilor, 5.000 de maşini ar urma să ajungă în faţa sediului Guvernului.

Uber a transmis un punct de vedere cu privire la protestul COTAR împotriva intenției Guvernului de a crea un cadru de reglementare și pentru serviciile de ridesharing:

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport.”

Este a patra oară când taximetriştii protestează, de la începutul anului. Sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul intenţionează să creeze un cadru legal pentru aplicaţiile de car-sharing, în loc să le interzică.

Taximetriștii au ajuns în fața Guvernului și un coșciug și o cruce, cu mesajul „RIP UBER”

 

Pe 29 martie, Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul de persoane. Actul normativ nu a fost publicat.

După cum a precizat vicepremierul Daniel Suciu – acest lucru se va întâmpla abia după adoptarea şi publicarea unei alte ordonanţe de urgenţă, care va oferi un cadru legal pentru funcţionarea Uber si Taxify. În acest fel, Guvernul vrea sa îi impace pe taximetriști, cărora le dă ordonanţa cerută, dar şi pe transportatorii de Uber si Taxify, care ar avea propriile legi.

Citește și Protest cu 5.000 de maşini în Bucureşti

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele