Telemuncă: 400 de lei pentru fiecare angajat care lucrează de acasă

0

Angajatorii ai căror angajați lucrează de acasă le pot deja să acorde acestora sume de până la 400 lei lunar (în funcție de numărul de zile lucrate în regim de telemuncă) pentru a-şi plăti facturile la utilităţi, potrivit unei legi intrate în vigoare în decembrie 2020.

 

Astfel, firmele pot oferi salariaţilor care lucrează de acasă aceşti bani fără documente justificative din partea beneficiarilor. Sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Vezi și Ajutor de stat pentru HoReCa

Prevederile sunt incluse în Legea 296/2020, votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis în decembrie 2020. Legea modifică mai multe prevederi din Codul Fiscal.

Atenție: acordarea acestor sume nu este obligatorie, ci opțională, iar sumele ce pot fi acordate sunt direct proporționale cu numărul zilelor în care angajatul a lucrat de acasă, 400 de lei fiind suma maximă lunară în cazul în care activitatea respectivului salariat s-a desfășurat exclusiv în regim de telemuncă.

Vezi și Un pensionar și-a construit casă cu doar 250 de dolari

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele