Tendințe în grădină 2022: sanctuare de experimentat bunăstarea și sustenabilitatea

1
- Reclama -

Cele mai importante tendințe în grădină din 2022 includ revenirea la opțiuni de plantare mai îndrăznețe și mai colorate, grădini naturale, mini-sere și conceptul de grădinărit ”pentru toate anotimpurile”. Acesta din urmă este legat de două teme comune: bunăstarea și sustenabilitatea.

 

Ei bine, chiar și spațiile interioare sunt deosebit de axate în special pe bunăstare, iar multe plante joacă un rol fundamental. De la începutul pandemiei de Covid-19, grădinile noastre au devenit sanctuarele noastre.

O temă dominantă în 2022 va fi un accent reînnoit pe grădinăritul ecologic deoarece grădinarii caută să adopte noi obiceiuri care pot avea un impact pozitiv asupra planetei.

Tendințe în grădină 2022: culoare de bijuterie

Experimentarea culorii este unul dintre cele mai interesante lucruri când creăm o paletă de plante pentru o grădină nouă. Culorile îndrăznețe precum roșu, portocaliu și violet cu cele de fundal ca crocosmia, salvie și stuf se vor dovedi populare în 2022.

- Reclama -

Brian Redman, expert în plante la Sproutl, numește această explozie de culoare „un plus de energie pozitivă”. El prezice că toată primăvara /vara, alliumul, cosmosul, salvia și freziile vor fi foarte populare. Pe de altă parte, toamna/iarna, plantele de exterior precum camelie, crizantema și spânzul vor fi cu siguranță căutate.

Schema de culori violet/galben în special este excelentă pentru a aduce albinele în grădini. În plus, creează un amestec vibrant care stă cu mândrie pe o cascadă de frunziș verde.

Tendințe în grădină 2022: Dalii

Daliile oferă o explozie sezonieră de înfloriri spectaculoase de la mijlocul verii până la primele înghețuri.

Sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune plante de grădină care pot fi și tăiate – deoarece au o viață lungă în vază. Pe scurt, o plantă de neprețuit pentru orice bordură de grădină sau pentru a fi așezată în vază, pe terasă de exemplu. Bujorii, cu toate acestea, sunt printre cele mai rezistente plante ale iernii.

Tendințe în grădină 2022: resălbăticie

Grădina afundată, naturală și sălbatică va fi foarte populară în 2022, dar nu a fost întotdeauna văzută ca un element de design indispensabil. Acum, însă, oamenii doresc ca în grădinile lor să se simtă ca în „natură”.

citește și Muzeul Baloanelor, primul muzeu de baloane 100% biodegradabile din Roma

tradus: C.L

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele