Teodorovici sugerează că Tăriceanu s-a grăbit: Nu e sigur că OUG 114 va fi modificată

0

Nu trebuie să plecăm de la ideea că OUG 114 sau ordonanța lăcomiei, cum i s-a mai spus, trebuie să fie modificată, a declarat ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, vineri seara, la Digi24. În orice caz, ordonanța nu are nicio șansă să fie introdusă în ședința de guvern de săptămâna viitoare, a spus Teodorovici.

„Dacă va fi un motiv pentru care să aducă un plus pentru români, cu siguranță suntem deschiși la orice propunere”, a spus Eugen Teodorovici în legătură cu ideea unei modificări a ordonanței lăcomiei în sensul relaxării fiscalității în domeniul energiei.

Guvernul ar putea renunţa la taxa de 2% impusă companiilor din energie prin Ordonanţa de Urgenţă 114. Declaraţia a fost făcută miercuri de preşedintele Senatului la începutul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentaţii unor firme din domeniu. Călin Popescu Tăriceanu susţinea că şi premierul Viorica Dăncilă ar fi recunoscut că taxa este excesivă. Discuţia de la Parlament a avut loc în contextul în care companiile din energie şi-au exprimat nemulţumirea faţă de prevederile ordonanţei.

Întrebat dacă a discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre ideea unei eventuale modificări a taxei de 2 la sută pentru companiile din energie, ministrul Eugen Teodorovici a spus că nu a discutat și a subliniat că „orice idee la acest nivel se discută în coaliție”, or el personal nu a particupat la vreo discuție de acest gen.

Întrebat dacă președintele Senatului s-a grăbit cu anunțul, Eugen Teodorovici s-a limitat să spună: „Nu vreau să fac astfel de remarci”.

Citește și  Plumb și Teodorovici se laudă cu fonduri la constructorii de autostrăzi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele