Teodorovici: Tot ce avem obligație de plată se va asigura

0

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat astăzi că vor fi asigurate plăţile angajate atât pentru proiecte, cât şi pentru “zona socială”. Tot astăzi, Parlamentul a respins cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, astfel că a fost adoptat proiectul în forma trimisă iniţial spre promulgare.

“Categoric, tot ce avem obligaţie de plată, de la proiecte, până la plăţile în zona socială, se vor asigura, aşa cum am făcut-o în fiecare an. Cu toate că sunt aceleaşi discuţii an de an, că nu sunt bani, am dovedit de fiecare dată că banii sunt asiguraţi”, a spus ministrul, într-o declaraţie.

Referitor la criticile aduse proiectului de buget de către Administraţia Prezidenţială, Teodorovici a replicat că la finele anului se va putea vedea “cine a avut dreptate”.

Citește și Eugen Teodorovici: “Salariul minim pe economie poate crește înainte de 1 ianuarie 2019”

“Aşa, stând într-o discuţie care se lungeşte foarte foarte mult, chiar foarte mult, nu facem decât să blocăm orice fel de proiecte, plăţi pentru persoane, pentru români. Toată economia, practic, este blocată. Şi, în plus, imaginea ţării, pentru că sunt foarte multe elemente care ţin de bugetul unei ţări, să fie aprobat cât mai repede. (…) Poate încercăm încă din acest an ca pregătirea bugetului pentru anul viitor să înceapă mult mai devreme, cu toate că legea spune foarte clar că există paşi, etape care trebuie parcurse. Dar chiar am vorbit şi cu colegii mei de la Finanţe să începem chiar din timp un astfel de proces, pentru a avea o discuţie mult mai aplicată, mult mai fundamentată, discuţii cu grupurile parlamentare, cu Preşedinţia, dacă doreşte… (…) Nimeni nu îşi doreşte să nu aibă din timp un buget, dar felul în care în acest an au decurs discuţiile la nivel politic vizavi de buget cred că deja au depăşit orice fel de limită”, a adăugat Teodorovici.

El a catalogat ca fiind “exagerată” declaraţia preşedintelui Iohannis, care a spus că proiectul de buget este unul “al ruşinii naţionale”. Ministrul a subliniat că, potrivit legii, preşedintele trebuie să promulge bugetul.

“Eu, în locul domniei sale, aş fi cerut o discuţie cu Ministerul de Finanţe pentru a mă clarifica, pentru a vedea exact dacă ceea ce susţin este şi corect. Această discuţie neavând loc, mi se pare că este o declaraţie exagerată. (…) Legea spune că trebuie să promulge. (…) Dacă nu promulgă, în fine, în prima zi de când primeşte domnia sa acest buget, înseamnă că e încă o dovadă de dorinţă clară de a întârzia orice fel de dezvoltare a acestei ţări”, a mai afirmat Teodorovici.

În ceea ce privește nemulţumirile autorităţilor locale, ministrul a precizat că se vor căuta soluţii pentru problemele punctuale apărute, dar că se vor face recomandări inclusiv în ce priveşte managementul primăriilor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele