Teraplast va prelua complet Depaco

0

După ce la sfârșitul anului trecut, grupul TeraPlast a ajuns o deținere de 67%, care-i asigură controlul asupra Depaco, compania a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociații minoritari ai Depaco, pentru restul participației deținute de aceștia de pana la 100% din companie.

Tranzacția se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preț corelat cu rezultatele Depaco din anii următori.

Grupul TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței, prețul pentru cele 67 de procente fiind de 12,35 milioane de euro.

Afaceri de 40 mil. euro pentru Depaco

Afacerile Depaco au crescut în 2017 înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creștere de 45% față de 2016. Pentru 2018, TeraPlast își propune să continue această ascensiune și să realizeze o creștere de peste 50% a business-ului Depaco.

În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (județul Prahova) și a celei din Podari (județul Dolj) cu scopul de a mări capacitățile de producție și logistică.

Grupul TeraPlast își propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă Metalică, prin brandul Wetterbest, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe.

Sursa: Teraplast va prelua complet Depaco

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele