Tesla recheamă în service 130.000 de mașini cu probleme

0

Compania lui Elon Musk recheamă în service vehiculele electrice din cauza riscului de supraîncălzire a ecranelor tactile din bord.

Această intervenție vizează Model S-uri și SUV-uri Model X din 2021 și 2022, precum și automobile Model 3 și SUV-uri Model Y din acest an.

Anunțurile făcute marți de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi spun că, în timpul procesului de încărcare rapidă, calculatoarele centrale de procesare ar putea să nu se răcească suficient. Din această cauză, computerul poate întârzia, ceea ce face ca ecranul central să funcționeze lent sau să apară gol. Acest lucru implică riscuri de siguranţă, inclusiv pierderea imaginii de la camera video de backup, setările care controlează dezghețarea parbrizului, de exemplu.

Totodată, Tesla remediază problema prin actualizări online ale software-ului, care vor îmbunătăți gestionarea temperaturii pentru computer. Actualizările au început la 3 mai, anul acesta.

Amintim, conform Fox Business, compania nu a raportat accidente, dar a primit 59 de cereri de garanție aferente din ianuarie până la începutul lunii mai.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele