TESS, noul telescop NASA, a descoperit două noi planete la cinci luni după lansare

0

Un telescop orbital de vânătoare a planetelor, conceput pentru a detecta planetele care se află dincolo de sistemul nostru solar, a descoperit două planete îndepărtate în această săptămână, la cinci luni de la lansare din Capul Canaveral, Florida, au declarat joi oficiali NASA.

Telescopul NASA, cunoscut sub numele de TESS, a făcut descoperirea a două noi planete denumite “super-Pământ” și “Pământ fierbinte” în sisteme solare situate la cel puțin 49 de ani-lumină, marcând prima descoperire a satelitului de la lansarea sa din luna aprilie. TESS are o misiune de doi ani, presupunând o investiție de 337 milioane de dolari, pentru a extinde catalogul astronomilor despre așa-numitele exoplanete, planete care se rotesc în jurul stelelor îndepărtate.

Cele două planete sunt prea calde pentru a susține viața, dar directorul științific adjunct al TESS, Sara Seager, așteaptă multe alte descoperiri.

“Va trebui să așteptăm și să vedem ce altceva descoperă TESS. Știm că planetele sunt acolo, luminând cerul noaptea, așteptând să fie găsite”, a declarat Seager.

TESS este proiectat să construiască pe baza lucrării predecesorului său, telescopul spațial Kepler, care a descoperit cea mai mare parte a celor 3700 de exoplanete documentate în ultimii 20 de ani și care a rămas fără combustibil.

NASA se așteaptă să identifice alte mii de planete necunoscute anterior, poate sute dintre ele de dimensiunea Pământului sau a “super-Pământului”.

Citește și Cum îți poți multiplica foarte ușor numărul de neuroni

Articolul TESS, noul telescop NASA, a descoperit două noi planete la cinci luni după lansare apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: TESS, noul telescop NASA, a descoperit două noi planete la cinci luni după lansare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele