O instanță din Thailanda a condamnat un infractor la 13.275 de ani de închisoare pentru fraudă

0
frauda-închisoare

Pudit Kittithradilok, în vârstă de 34 de ani, a recunoscut că a executat o schemă Ponzi prin care le promitea celor care voiau să investească în firmele lui că vor câștiga sume semnificative. Astfel, 40.000 de persoane au picat victime, plătind peste 160 de milioane de dolari companiilor sale, informează BBC News.

Potrivit anchetatorilor, pentru a-i atrage pe investitori sa plătească către firmele lui sume de bani si promițându-le in schimb câștiguri colosale, Pudit organiza seminarii unde aceștia erau încurajați sa investească in afaceri imobiliare, afaceri cu mașini și în exporturi. Potrivit Bangkok Post, investitorii care aduceau noi membrii, primeau anumite stimulente.

Astfel, instanța l-a găsit vinovat în 2,653 de cazuri de fraudă. Pudit și-a admis vina, astfel că pedeapsa a fost redusă la jumătate – 6,637 de ani după gratii. Totodată, două dintre companiile sale au fost amendate cu câte 20 de milioane de dolari. Mai mult, el trebuie să plătească celor 2,653 de victime identificate în jur de 17 milioane.

 

Citește și: La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm o maşină second-hand

 

In ciuda sentinței colosale pe care a primit-o, Kittithradilok nu va petrece mai mult de 20 de ani în spatele gratiilor, deoarece legea thailandeză limitează pedeapsa pentru fiecare infracțiune în parte la maximum zece ani.

Într-un alt caz similar, un alt fraudator al schemei Ponzi a fost condamnat la 154.005 de ani de închisoare în 1989 – dar a ieșit in mai puțin de opt ani.

Autor: Alex Dumitriu

Sursă foto: www.psni.police.uk

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele