Timişoara – Capitală Europeană… poate în alt an

0

Derularea programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2021 ar putea fi amânată din cauza pandemiei de Covid-19.

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să aibă în vedere consecinţele pandemiei asupra procesului de organizare a evenimentelor sub egida CEaC stabilite pentru anii următori, a spus secretarul de stat Mihai Firică.

Mihai Firică, secretar de stat în Ministerul Culturii, a reprezentat marţi instituţia la a doua dezbatere interministerială organizată în regim de videoconferinţă de Preşedinţia croată a Consiliului UE, sub denumirea „Cultura în (timp de) criză: guvernare responsabilă pentru soluţii durabile”.

Statele membre UE trebuie să aibă în vedere consecinţele pandemiei asupra procesului de organizare a evenimentelor sub egida Capitale Europene ale Culturii stabilite pentru anii următori, a spus el, iar România se află acum în proces de derulare a programului cultural Timişoara – Capitală Europeană a Culturii. Mesajul „Shine your light – Light up your city! (Luminează oraşul prin tine!)” induce ideea dimensiunii participative a culturii, iar în acest context pandemic o parte centrală a programului va fi pierdută, deoarece participarea, energia umană şi vibraţia oraşului nu pot fi transpuse în mediul digital/ virtual.

„Putem găzdui Capitala Europeană a Culturii într-un moment mai bun. Trebuie să oferim cetăţenilor Timişoarei şansa de a demonstra cât de mândri sunt de a organiza o capitală culturală europeană”, a susţinut secretarul de stat Mihai Firică. Cu această ocazie, Ministerul Culturii din România a lansat celorlalte state membre o invitaţie la reflecţie, alături de Comisie, asupra posibilelor soluţii pentru oraşele afectate de probabila amânare a derulării programelor culturale.

Citește și: România şi Polonia, cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele