Timmermans despre brexit: britanici „alergau ca nişte idioţi”

0

Miniştrii britanici „alergau ca nişte idioţi” când au ajuns la negocierile pentru Brexit în 2017, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, conform BBC.

Timmermans a declarat că se aştepta „la nişte trucuri demne de Harry Potter” de la miniştri.Însă el a afirmat pentru emisiunea BBC Panorama că, în schimb, britanicii erau ce Lance Corporal Jones din Dad’s Army, un serial de comedie britanic în care acţiunea are loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.Negoierile dintre Marea Britanie şi UE au început în 2017 după ce premierul britanic Theresa May a declanşat Articolul 50 prin care un stat membru părăseşte blocul european.La sfârşitul lui 2018 May a ajuns la un acord cu UE însă parlamentarii britanici au votat împotriva planului de trei ori ceea ce a dus la o amânare a Brexitului până pe 31 octombrie 2019.

Într-un interviu acordat în martie 2019, Timmermans a declarat că a fost „şocat” să vadă cât de nepregătită era echipa britanică la începutul negocierilor.„Am crezut că sunt atât de geniali. Că au într-un seif ascuns la Westminster o carte ca în Harry Potter plină de trucuri”, a afirmat el. ”A fost foarte şocant, sincer, pentru că pericolul la a nu avea niciun plan … Timpul trece şi tu nu ai niciun plan. Este ca Lance Corporal Jones care spune „Nu vă panicaţi, nu vă panicaţi” Alergau ca nişte idioţi”, a declarat el.

Citește și: 3.058 de candidaţi la concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele