Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani după o lungă luptă cu boala

0
- Reclama -

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani. Regina rock’n’roll-ului a murit după o boală îndelungată, în locuința sa de lângă Zurich, în Elveția, notează Mirror. Vestea tristă a morții artistei a fost dată prin intermediul unui comunicat de presa.

Reprezentanții artistei au spus că a murit „liniștită” acasă și adaugă: „Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”. „Regina Rock`n Roll” a trecut printr-un accident vascular cerebral. De asemenea, aceasta a suferit de insuficiență renală și cancer.

O ceremonie funerară privată va avea loc pentru prietenii apropiați și familie.

Povestea de viață a Tinei Turner

Tina Turner, pe numele de scenă, s-a născut Anna Mae Bullock pe 26 noiembrie 1939 în Nutbush, Tennessee, SUA. Și-a găsit faima la sfârșitul anilor 1960 ca solistă a trupei Ike & Turner Revue, dar mai târziu a devenit celebră ca artistă solo.

Printre cele mai mari hituri ale sale se numără „What’s Love Got To Do With It”, „Private Dancer” și „The Best”. A vândut peste 180 de milioane de albume și a câștigat 12 premii Grammy. A umplut stadioane în turnee în întreaga lume timp de peste trei decenii, fiind una dintre cele mai muncitoare femei din showbiz.

- Reclama -

Interpreta înnăscută a glumit la începutul acestui an spunând că este la fel de faimoasă pentru picioarele ei, dar și pentru vocea ei. Fiind atat de populară pentru picioarele ei, se pare că odată și le-a asigurat pentru suma uriașă de 2 milioane de lire sterline.
Interpreta de hituri a explicat că își expunea picioarele doar pentru că îi era mult mai ușor să danseze, dar că, în cele din urmă, acestea au devenit parte din stilul ei emblematic.

„Când eram mai tânără nu m-am simțit niciodată încrezătoare în nicio parte a corpului meu, dar cu toată atenția pe care o primeau picioarele mele, mi-am dat seama că trebuie să fie în regulă!”, a spus ea.

Turner s-a retras de pe scenă în 2009, după un turneu aniversar de 50 de ani, în timpul căruia a susținut 37 de spectacole sold-out în America de Nord, obținând încasări de aproape 50 de milioane de dolari (40,3 milioane de lire sterline).
Turneul s-a mutat apoi în Europa, unde Turner a susținut alte 47 de concerte – în total, cântăreața a fost văzută de peste un milion de spectatori.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele