Toader: Azi voi trimite la președinte solicitarea oficială de revocare din funcție a procurorului general al României!

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi, dimineața că va trimite la președinte solicitarea oficială de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Ministrul a mai spus că va trimite din nou propunerile de numire a celor cinci procurori cu funcții de conducere pe care șeful statului le-a refuzat pe motiv că nu au adeverință de la CNSAS. Printre cele cinci propuneri se numără și Anca Florea, nominalizată la șefia DNA.

”Azi voi trimite la președinte solicitarea oficială de revocare din funcție a procurorului general al României. Procurorul general trage de timp, nu-i un secret pentru nimeni, personal poate fi înțeles dar ca procuror general este imposibil de înțeles. De ce anume? S-a adresat Curții de Apel din Alba Iulia, ca persoană fizică, la dânsul acasă. Dar eu nu am evaluat persoana fizică, ci procurorul general”, a explicat Tudorel Toader.

”Așadar consider că această manieră de tragere de timp, neavând legătură cu fondul cauzei, astăzi voi trimite la președintele republicii solicitarea oficială de revocare de funcție, bazându-mă pe trei competențe. Tot astăzi, voi reveni practic cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcții de conducere pe care președintele i-a refuzat, spunând că propunerea are aspecte de nelegalitate, că dosarele candidaților nu conțin acea adeverință de la CNSAS. Legea spune că CSM-ul solicită și dacă în 15 zile CNSAS-ul nu răspunde, procedura merge mai departe”, a mai spus Toader,

Vom reveni cu detalii

Citește și Site-ul de propaganda rusa Sputnik o propune pe Dancila ca Omul Centenarului intr-un articol elogios

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele