Toader nu recunoaște că a greșit: “Nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr”

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris miercuri seară pe Facebook că ”nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazăr”, fără a prezenta însă probe care să-i dovedească afirmația.

”Simple precizari ! Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar. Intrebarea mea era urmatoarea – cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar. In sfarsit aflam si ” justificarea”- a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia. Reamintesc si faptul ca tot o ” greseala” a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se “lipisera” la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Toader pe Facebook.

Ministrul Justiției a făcut această postare după ce a apărut public informația că la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr din 2016 de la Ministerul Justiţiei ar fi fost inserate şi două ordonanţe de clasare date lui Klaus Iohannis, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Una este cea dată de procurorul Cristian Lazăr de la Parchetul general (vezi documentul) din septembrie 2014 şi o alta emisă de procurorul Iustin Bic de la Parchetul Curţii de apel Alba, care viza o bucată disjunsă din dosarul clasat de Cristian Lazăr.

Ulterior, Procurorul General, Augustin Lazăr, a reacționat la acuzația adusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform căreia el ar fi semnat o ordonanță de clasare a unui dosar penal care îl viza pe Klaus Iohannis, ministrul neaducând însă nicio probă în sprijinul acuzației. Lazăr îl acuză pe Toader de distorsionarea adevărului și arată că ordonanța respectivă a fost emisă de Cristian Lazăr.

Anterior, Ministerul Justiției a susținut miercuri seara, într-un comunicat postat pe site, că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justiției, ”s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis”. Toader nu a făcut public documentul, dar a precizat că a cerut CSM acordul pentru publicarea documentului.

Reamintim că CSM l-a contrazis săptămâna trecută pe ministrul Tudorel Toader şi a negat că la dosarul lui Lazăr ar fi fost depusă o astfel de ordonanţă de clasare dată de Lazăr lui Iohannis. CSM a răspuns unei solicitări a procurorului general, care a cerut oficial o copie după ordonanța de clasare care ar fi atașată la dosar, iar CSM a răspuns că nu a identificat un astfel de document.

Citește și 25 de ONG-uri și organizații civice cer conducerii Universității AI Cuza din Iași să-l revoce pe Tudorel Toader din funcția de rector

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele