Toate cele 16 rachete ruseşti trase spre Kiev au fost doborâte

0
Lansatoarele multiple de rachete HIMARS
Lansatoarele multiple de rachete HIMARS
- Reclama -

Apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare toate cele 16 rachete ruseşti care au vizat joi capitala Kiev, a anunţat şeful administraţiei militare a oraşului, Serghei Popko. Ucraina a anunțat atacuri cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă potrivit AFP. 

 

„Şaisprezece rachete au fost reperate deasupra Kievului. Toate cele 16 rachete au fost doborâte”, a scris Serghei Popko pe Telegram.

„Fragmente de rachete doborâte au avariat trei case şi o maşină în cartierul Darniţki, o companie industrială în cartierul Golossiivski şi un loc de joacă în cartierul Petcerski. Trei persoane au fost rănite şi spitalizate”, a adăugat el.

Vezi și Rușii au lansat peste 70 de rachete împotriva Ucrainei

- Reclama -

Totodată, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că aproape jumătate din populaţia capitalei ucrainene nu avea electricitate joi la prânz. ”40% din consumatorii capitalei nu au curent electric după atacul rus”, a scris Kliciko pe reţeaua socială Telegram, dând asigurări că furnizarea de apă potabilă şi căldură se află în parametri normali, cu excepţia imobilelor unde locatarii folosesc centrale termice electrice.

Ucraina a denunţat atacuri „masive” cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă care au vizat mai multe regiuni, printre care şi capitala Kiev, într-o nouă salvă menită a distruge infrastructura energetică a ţării în plină iarnă.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina.

120 de rachete ruseşti peste Ucraina

Ucraina a anunțat atacuri „masive” cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă asupra mai multor oraşe din ţară, printre care şi capitala Kiev, conform armatei şi preşedinţiei ucrainene, relatează AFP şi DPA.

„Inamicul atacă Ucraina pe mai multe fronturi, cu rachete de croazieră lansată din avioane şi de pe nave”, au anunţat forţele aeriene pe reţelele de socializare.

„Peste 120 de rachete au fost lansate pentru a distruge infrastructuri civile esenţiale şi pentru a ucide în masă civili”, a adăugat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak pe Twitter, fără a oferi un bilanţ al potenţialelor victime.

Alertele aeriene au putut fi auzite în toată Ucraina joi dimineaţă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele