Tolontan, după închiderea ediției tipărită a Gazetei Sporturilor: „Suntem datori să ne opunem nesimțirii!” (AUDIO)

0
- Reclama -

Redactorul-șef al cotidianului a vorbit la Sport Total FM despre decizia care a cutremurat mass-media din România în această toamnă.

 

 

Renumitul jurnalist, implicat atât în presa sportivă, cât și în investigații de presă, a blamat decizia companiei Ringier de a închide ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, cu un an înainte ca celebrul ziar să aniverseze 100 de ani de la prima apariție.

Cătălin Tolontan a lucrat 20 de ani la Gazeta Sporturilor: 15 ani ca redactor-șef și 5 ani pe postul de coordonator editorial. El și-ar fi dorit ca povestea celui mai cunoscut ziar de spor din România să nu se încheie așa:

- Reclama -

„Nu trebuie plâns pe umerii presei. Aici nu vorbim despre presă, vorbim despre oameni. Un lucru e cunoscut în toată lumea. Fără presă, nu ai acces la fapte. Dacă nu ai fapte, e ca și când cineva ți-ar confisca libertatea, ție ca cetățean. Sau, uneori, nu doar libertatea, ci și lucruri cu care tu te-ai obișnuit, care ți-au făcut bine de-a lungul vieții și care continuă să-ți facă bine. Nimeni nu se opune progresului, dar toți cred că suntem datori să ne opunem nesimțirii. După închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor, am vorbit cu oameni care au avut abonament. Erau, evident, supărați. Le-am mulțumit cititorilor pentru tot efortul pe care l-au făcut în toți acești ani. Stau să mă întreb oare cât de fraieri suntem, totuși, ca societate? Câte branduri de 100 de ani avem în România, ca să înghițim lucrul ăsta și să-l acceptăm ca pe un fapt comun?”, a declarat Cătălin Tolontan.

Citește și: Ringier a decis: Gazeta Sporturilor dispare de la chioșcuri; un fleac, i-au ciuruit

Nu ne putem lăsa călcați în picioare și să n-avem niciun standard

Jurnalistul a explicat că nu va fi niciodată de acord ca cineva să-i fure libertatea jurnalistică și să-i impună să promoveze anumite subiecte:

Sigur, edițiile tipărite dispar în toată lumea. Mai era însă un singur an, nici măcar nu s-a acceptat să ne putem lua la revedere de la oamenii care au iubit sportul atât de mult. Sportul e pasiunea comună. Mai aveam un singur an ca să ajungem la anul 100. Suntem o țară UE, suntem o țară NATO, nu ne putem lăsa călcați în picioare și să nu avem niciun standard. Dacă cineva vine și spune ‘Domne, eu hotărăsc că de mâine scrii în favoarea caselor de pariuri’, trebuie să-i spunem nu. Eu scriu în favoarea cititorului. Punct. Cât mă duce capul. Greșesc deseori, facem gafe. Și noi am făcut gafe legendare, dar niciodată n-am greșit decât cu mintea și cu capul nostru.”, a mai spus Tolontan, la Sport Total FM.

Ascultă interviul integral pe site-ul www.sptfm.ro, sau prin link-ul de mai jos:

https://sptfm.ro/catalin-tolontan-a-spus-lucrurilor-pe-nume-dupa-ce-editia-tiparita-a-gazetei-sporturilor-a-fost-inchisa-suntem-datori-sa-ne-opunem-nesimtirii/

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele