Tonomatul de promisiuni PSD, astăzi finanțele. Mișa: Guvernul s-a aplecat asupra corectării problemelor din sistem

0

Executivul s-a concentrat asupra “corectării multora dintre problemele” cu care se confruntă personalul din Sănătate, a transmis, într-un mesaj scris, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa.

“Vă asigur că la construcția bugetului pentru anul 2018 se va avea în vedere asigurarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor de personal stabilită potrivit legislației în vigoare și mă refer aici la drepturile salariale, fiind acordată o sumă importantă — 2,9 miliarde de lei pentru salarii pentru anul 2018”, a spus el.

Mișa s-a adresat, în acest context, angajaților din Sănătate.

Ministerul de Finanțe susține că de la anul CAS și CASS vor trece la angajat, iar impozitul pe venit scade la 10%

 “Actualul Guvern s-a aplecat asupra corectării multora dintre problemele cu care vă confruntați. Ne dorim în continuare să încercăm împreună să clădim un cadru legislativ pentru toate domeniile de activitate, pentru o perioadă mai lungă de timp”, a punctat ministrul.

Ionuț Mișa a apreciat că scopul acestor eforturi îl reprezintă crearea unei “normalități” în care “oamenii competenți, productivi și eficienți să conducă spre tot ceea ce înseamnă performanță”.

El a amintit câteva dintre facilitățile fiscale de care beneficiază angajații din domeniul medical, și anume deducerea la calculul impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor a primelor de asigurare voluntară de sănătate și a serviciilor medicale furnizate sub formă de abonament suportate de angajați sau angajatori, astfel încât la nivelul anului să nu se depășească echivalentul în lei a sumei de 400 de euro, dar și scutirea de TVA pentru serviciile de spitalizare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele