Toyota recheamă la service 2,9 milioane vehicule din cauza unor probleme la airbag

0
- Reclama -

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anunţat joi că va rechema în service un număr suplimentar de 2,91 milioane vehicule vândute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp, transmite Reuters.

Ultima acţiune de rechemare în service a celor de la Toyota include 750.000 de vehicule vândute în Japonia, 350.000 în Europa şi 1,16 milioane vehicule vândute în alte regiuni precum Oceania, America de Sud şi Centrală. Constructorul nipon a precizat că rechemarea vizează modelele Auris, RAV4, Corolla Axio, Corolla Fielder şi Noah sau Voxy.

Problemele cu airbag-urile produse de Takata au obligat producătorii de automobile să recheme în service aproximativ 100 de milioane de vehicule vândute la nivel global. În cazul unei coliziuni aceste airbaguri defecte pot exploda şi pulveriza cioburi metalice. În prezent, Takata caută un sponsor financiar că să o ajute să plătească costurile acţiunilor de rechemare la service. Luna trecută compania niponă şi-a recunoscut vinovăţia în cadrul unei înţelegeri în valoare de un miliard de dolari cu justiţia americană.

Grupul Toyota, care regrupează patru mărci — Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) şi Hino Motors Ltd (camioane) — a fost detronat de Volkswagen în 2016. Toyota, care domină de mai mulţi ani industria auto mondială, a vândut 10,175 milioane vehicule în 2016, ceea ce plasează grupul nipon în urma rivalului german Volkswagen, care anul trecut a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele