Trafic feroviar blocat spre Ardeal din cauza unei pasarele căzută peste calea ferată

0

Traficul feroviar este complet blocat, miercuri dimineaţă, pe magistrala Bucureşti-Braşov, după ce o pasarelă metalică din gara de Vest din Ploieşti s-a prăbuşit peste liniile ferate, în urma incidentului nefiind înregistrate victime. La această oră sunt blocate pe traseu şase trenuri de călători. Pasarela susţinea mai multe conducte din sistemul de termoficare al oraşului Ploieşti.

Citiți și Despre beizadelele care murdăresc justiția

Potrivit ISU Prahova, pasarela metalică, în greutate de patru tone, lungă de 15 metri şi înaltă de trei metri, care susţinea mai multe conducte ce fac parte din reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti, a căzut peste liniile ferate.

În momentul în care pasarela s-a prăbuşit, în zonă nu treceau nici garnituri feroviare, nici oameni.

Pasarela blochează cinci linii de cale ferată în zona Gării de Vest, traficul feroviar fiind complet blocat. Prin Gara de Vest Ploieşti trec toate trenurile care fac legătura între Bucureşti şi oraşele din Transilvania.

Pompierii se află în zonă şi asigură măsurile de prevenire a altor incidente, fiind luate în calcul varianta aducerii unei macarale pentru a ridica pasarela şi varianta tăierii pasarelei, operaţiunea fiind una de durată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA precizează, într-un comunicat de presă, că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele cinci linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

La această oră, sunt oprite pe traseu şase trenuri de călător: 16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în gara Ploieşti Vest, 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Gara Ploieşti Vest, 1644 (Baia Mare-Bucureşti Nord) – staţionează în Buda, 15531 (Bucureşti – Braşov) – staţionează la intrarea în Ploieşti Vest, 1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest şi 3001 (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi.

Conform sursei citate, reprezentanţii CFR SA şi cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluţiile de continuare a traficului feroviar pe raza staţiei Ploieşti Vest.

Trafic feroviar blocat din cauza nepăsării politicienilor

Un comentariu legat de încident a făcut și Stelian Negrea. Jurnalistul susține pe pagina sa de Faceook faptul că degradarea și nepăsarea duce la producerea unor astfel de accidente.

„Ei si ce mai faceti, tot emotionati si cu lacrimi in ochi dupa familia Cosma? Tot va vine sa iesiti din casa sa protestati pentru acesti amarati judecati pentru fapte de coruptie si aflati la un pas de inchisoare?

Sau v-ati revolta ca o pasarela de 4 tone din gara Ploiesti Vest, din judetul Prahova pastorit si muls de milioane de euro ani de zile de familia Cosma, s-a prabusit din cauza degradarii?

Numai hazardul si bunul Dumnezeu au facut sa nu avem victime omenesti dar avem in schimb caldura oprita, trenuri blocate si resurse cheltuite pentru remedierea situatiei.” spune Stelian Negrea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele