Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată

0
- Reclama -

Traficul feroviar este deschis în prezent pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, informează CFR.

Comandamentul Central de Iarnă şi comandamentele teritoriale de iarnă ale CFR SA sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile.

„Dispeceratele funcţionează în dispozitive complete, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie – drezine pantograf şi pluguri de zăpadă – necesare în orice situaţie de urgenţă”, precizează reprezentanţii companiei.

În prezent, se acţionează cu utilaje şi drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe firul de contact şi remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între staţiile Livezeni Ciuc – Lunca de Sus (Regionala CF Braşov) şi Floreni – Ilva Mică (Regionala CF Iaşi).

Pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie în curs de desfăşurare în acest moment, cu tracţiune Diesel pe intervalul Livezeni Ciuc – Lunca de Sus (Regionala CF Braşov), iar între staţiile Floreni şi Ilva Mică (Regionala CF Iaşi) se va asigura transbordare cu mijloace auto.

- Reclama -

„Menţionăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situaţia o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de staţii, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă. Personalul de specialitate al CFR SA va menţine o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar şi va transmite informaţii despre condiţiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acţionează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulaţia trenurilor trebuie adaptată la condiţiile meteo”, se menţionează în comunicat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele