Tragedie în Marea Barents

1

Şaptesprezece marinari care se aflau la bordul unei nave de pescuit, Onega, care s-a scufundat luni în Arctica rusă, au fost daţi dispăruţi, iar operaţiuni de căutare erau în curs, relatează AFP.

 

Doi dintre cei 19 membri ai echipajului au fost salvaţi. Operaţiuni de salvare continuau, în vederea găsirii celorlalți naufragiaţi.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că nava Onega, cu portul la Murmansk, s-a scufundat după ce a îngheţat în apropiere de arhipelagul Novaia Zemlia, la Marea Barents, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.O navă participa la operaţiuni de căutare, iar alte trei se aflau îndrum către locul accidentului, potrivit ministerului.

Cauza accidentului este ”jivrajul”, precizează ministerul. În contextul unei temperaturi de -30 °C până la -20 °C şi unor rafale de vânt violente în zona naufragiului, şansele supravieţuirii membrilor echipajului în mare sunt foarte slabe. Aceste condiţii meteorologice dificile fac imposibilă utilizarea aviaţiei în cadrul operaţiunilor de salvare, ceea ce scade şansele naufragiaţilor.

Iohannis, în vizită la Chișinău

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele