Transelectrica, investiţii de 400 de milioane de lei

0

Transelectrica (Compania naţională de transport al energiei electrice) are planificate pentru acest an investiţii de 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei. Transelectrica are o capitalizare de 1,57 miliarde lei.

”Principalul obiectiv al Transelectrica este realizarea efectivă a investiţiilor, ceea ce se va traduce pe termen lung prin sustenabilitate şi predictibilitate pentru companie, acţionari şi pentru investitori. Este strategic să dezvoltăm o viziune orientată spre investiţii, să îmbunătăţim substanţial cuantumul investiţiilor şi ne canalizăm toate eforturile pe această direcţie, iar aceste întâlniri sunt esenţiale. Transelectrica are anul acesta un plan de investiţii de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi. Este un plan foarte serios, iar reţeaua de transport al energiei electrice are nevoie de investiţii şi de mentenanţă şi pe aceste activităţi ne concentrăm toate eforturile”, a declarat Adrian Constantin Rusu, directorul general executiv al societăţii.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA şi 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Citește și:Apa din România, printre cele mai bune din Europa

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele