Transportatorii sunt încântați de noua lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF

0
- Reclama -

Noua lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) poate fi un prim pas către supravegherea efectivă şi eficientă a pieţei asigurărilor auto, susţin reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

 

COTAR salută promulgarea de către Preşedintele României a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Sperăm ca noua lege, care transmite şi mai clar responsabilităţile pe care ASF trebuie să le exercite, va stopa deriva în care ‘sectorul cheie’ în domeniu din ASF a permis să se intre pe piaţa asigurărilor. Amenzile pe care ASF le va da vor merge direct la bugetul de stat, ceea ce va creşte nevoia de aplicare a legislaţiei şi implicit gradul de aplicare şi colectare a amenzilor. Potrivit legislaţiei în vigoare, ASF este obligată să sancţioneze asiguratorul, dacă acesta nu achită la timp şi integral despăgubirea, iar nerespectarea acestui articol – 37 din Legea 132/2017 – constituie încalcarea legii. Sperăm ca această nouă lege să fie un prim pas către supravegherea efectivă şi eficientă a pieţei asigurărilor auto, pentru respectarea drepturilor asiguraţilor şi stoparea practicilor ilegale ale unor actori importanţi de pe piaţa asigurărilor’, susţin reprezentanţii COTAR.

Vezi și ASF a amendat Euroins

Aceştia precizează că, de mulţi ani, operatorii şi transportatorii autorizaţi din România semnalează „abaterile grave de la lege şi abuzurile comise din cauza lăcomiei unor asiguratori”.

- Reclama -

„Au fost afectaţi mulţi dintre cei aproape 9 milioane de şoferi români care plătesc asigurări şi respectă legea, iar când au nevoie de banii de despăgubiri se lovesc de obstacole chiar din partea unora dintre companiile la care şi-au plătit poliţele. Aşa am ajuns la o medie zilnică de 500 de plângeri împotriva firmelor de asigurări. În acest ritm, se va depăşi recordul recent de peste 50.000 de plângeri pe an”, se mai spune în comunicat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele