Tranzacție: 10 miliarde de dolari pentru preluarea unei companii imobiliare

0

SoftBank Group va cheltui peste 10 miliarde de dolari pentru preluarea companiei imobiliare WeWork, care are probleme financiare, de la co-fondatorul acesteia, Adam Neumann, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

 

Acordul reprezintă o inversare extraordinară de noroc pentru WeWork, care oferă spaţii comune pentru start-up-uri din sectorul tehnologiei, cât şi pentru SoftBank, a cărei investiţie în această companie a ajuns la peste 19 miliarde de dolari, în condiţiile în care aceasta este evaluată în prezent la doar 8 miliarde de dolari.Achiziţia are loc în timp ce directorul general al SoftBank, Masayoshi Son, vrea să convingă investitorii să participe la finanţarea fondului Vision Fund, pentru care vrea să atragă 108 miliarde de dolari. Pentru a opri devalorizarea WeWork, SoftBank trebuie să rentabilizeze compania, informează news.ro.

Finanţarea marchează o inversare a norocului pentru Neumann, care luna trecută se pregătea să listeze la bursă WeWork, ca director general al acesteia, după ce aceasta atinsese în ianuarie o evaluare de 47 de miliarde de dolari.

Citește și: Kelemen Hunor spune că ”nu a fost o treabă ușoară” lângă PSD, dar îi sprijină unele demersuri și acum în Parlament

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele