Trei alpinişti au fost găsiţi morţi în Canada

0

Trei alpinişti au fost găsiţi morţi în urma unei avalanşe din Parcul Naţional Banff din Canada.

Austriecii David Lama (28 de ani) şi Hansjorg Auer (35 de ani) şi cetăţeanul american Jess Roskelley, în vârstă de 36 de ani, încercau să urce pe partea de est a muntelui Howse Peake.Cei trei au fost daţi dispăruţi miercuri şi au fost ulterior presupuşi decedaţi însă eforturile de salvare au fost afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, informeaz[ News.ro. Bărbaţii făceau parte dintr-o echipă sponsorizată de North Face. Autorităţile canadiene au informat că salvamontiştii au observat „mai multe semne privind multiple avalanşe” în locul în care au fost găsiţi bărbaţii.

Toţi trei erau alpinişti cunoscuţi în comunitatea lor. Lama făcea parte dintr-un duo care a efectuat primele expediţii reuşite în ruta Compressor către vârful muntelui Cerro Torre din Patagonia de Sud.
Recent, Auer a efectuat cu succes o expediţie către vârful muntelui Lupghar Sar, la o altitudine de 7.181 de metri, în Pakistan. În 2003, Roskelly a devenit cel mai tânăr american care a ajuns în vârful Everestului la vârsta de 20 de ani.

Citește și: Euro continuă să scadă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele