Trei europarlamentari români uimesc Europa

0
- Reclama -

Trei români figurează într-un clasament al europarlamentarilor a căror activitate merită urmărită în anul 2017, top realizat anual de publicaţia Politico, în condiţiile în care în 2016 în ierarhia celor mai importanţi 40 de legiuitori europeni se regăsea un singur român.

Cel mai bine plasat dintre români este social-democratul Sorin Moisă, care ocupă poziţia 31. Un alt social-democrat, Victor Boştinaru, este pe locul 33, în timp ce Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu, reprezentantă a grupului popularilor europeni (PPE), ocupă locul 35, scrie agerpres.ro.

Germania are cei mai mulţi reprezentanţi (11) în clasamentul de 40 de poziţii, fiind urmată de Franţa (6 reprezentanţi) şi de România, Olanda şi Spania, care au câte trei europarlamentari. Alte opt ţări se află pe următoarele locuri, cu unul sau doi europarlamentari.

Despre Sorin Moisă, singurul român care a figurat în ierarhia din 2016, Politico notează că a jucat un rol extrem de important în finalizarea acordului CETA.

„Unii ar spune că Moisă a avut o contribuţie mai importantă chiar decât cea a comisarului european Cecilia Malmstrom. A fost stânca schimbului economic liber într-un grup socialist divizat”, se arată în articol.

- Reclama -

Victor Boştinaru este prezentat drept „un socialist dedicat” care a menţinut linia partidului în dezbaterea care a avut loc în Parlamentul European cu privire la protestele anti-corupţie care au avut loc în România.

Deţinător al funcţiei de vicepreşedinte al grupului socialiştilor şi democraţilor din PE, Boştinaru are drept interes-cheie relaţiile israelo-palestiniene, potrivit Politico.

Adina Vălean este noul preşedinte al influentei Comisii pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentară.

Politico notează că Vălean „nu este foarte cunoscută în ţara natală, dar a avansat de la o etapă politică la alta în Parlamentul European” şi o prezintă drept „o liberală devotată”.

Lista celor mai de viitor 40 de europarlamentari nu este, potrivit Politico, o ierarhie a celor mai ample CV-uri sau a celor mai răsunătoare nume, ci o evaluare în funcţie de rezultatele individuale şi de priorităţile legislative.

Pe primele trei locuri ale clasamentului din acest an se situează liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, preşedintele PE, Antonio Tajani, şi liberalul Guy Verhofstadt.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele