Trei judecători militari sunt cercetați de Inspecția Judiciară pentru delict de opinie

0
- Reclama -

Trei judecători militari sunt cercetați de Inspecția Judiciară (IJ) pe motiv că au refuzat să participe la o ședință a adunării generale a judecătorilor. În ședință, cei trei magistrați de la Curtea Militară de Apel București urma să fie ales un membru agreat de fosta conducere a instanței, un general pensionat deja de CSM.

Plângerea a fost făcută de general maior Victor Chițu, fostul șef al instanței, care s-a pensionat și dorea să-și numească un înlocuitor.

De ce s-a supărat colegul lor

Judecătorii militari Constantin Ciuculescu, Luchian Constantinescu și George Matei sunt verificați de inspectorul judiciar Maria Aroșculesei pe motiv că judecătorii amintiți nu au participat la ședințele convocate de Chițu.

Cel din urmă arată în plângere că Ciuculescu și Constantinescu au înregistrat două memorii la Curtea Militară de Apel, înscrisuri care conțin „ acuzații calomniatoare” la adresa sa.

În perioada 26 – 30 iunie 2023, Chițu a convocat adunarea generală a judecătorilor Curții Militare de Apel București, în convocator fiind trecut și

- Reclama -
- Reclamă -