Tren de marfă care transporta cărbune a deraiat la Răcari

0
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
- Reclama -

Nouă vagoane din compunerea unui tren de marfă care transporta cărbune pe relaţia Motru Est – Cernele au deraiat marţi, la ieşire din halta Răcari, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, precizând că evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate. Secţia Regională de Căi Ferate Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile care ar urma să tranziteze această zonă, pe relaţia Filiaşi – Coţofeni.

 

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi circula pe relaţia Motru Est – Cernele. Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între staţiile Răcari şi Coţofeni.

Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii, precizează compania.

”În ceea ce priveşte menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relaţia Filiaşi – Coţofeni. Primele două autocare au preluat deja pasagerii din trenul R 2080. Precizăm faptul că, această măsură – transbordare auto -, necesară continuităţii traficului feroviar, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune”, transmite Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

- Reclama -

 

Oligarhii moldoveni Ilan Şor şi Vladimir Plahotniuc, sancționați de SUA

De asemenea, informează că personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină vagoanelor răsturanate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele