Trenurile care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată

0

Trenurile CFR Călători care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată, arată un comunicat al companiei, care precizează că este cea mai mare suplimentare decisă de conducerea companiei în ultimii ani.

 

”Numărul vagoanelor este dublu faţă de aceeaşi perioadă a unei zile obişnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6.600 de turişti se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, faţă de 3.600 într-o zi obişnuită”, informează compania.

CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă duminică, pe relaţia Braşov-Bucureşti, în intervalul orar 11-24, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei.“Am promis că vom pune călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Vă aşteptăm!”, afirmă Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători, într-o postare pe Facebook.

Vor fi şi trenuri la care nu se mai poate suplimenta numărul de vagoane, deoarece maximul permis de reţea a fost deja atins.”Spre exemplu, trenul IR 1746, care pleacă duminică din Braşov spre Bucureşti la ora 16.51 va avea în compunerea sa, 15 vagoane şi 2 locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% faţă de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus faţă de compunerea medie zilnică”, precizează reprezentanţii companiei.Sau trenul IR 1636 care pleacă din Braşov la ora 13.20 va circula cu un număr de 10 vagoane, faţă de 3, cu cât circula până acum şi cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%.

”Pentru duminică, 26 ianuarie 2020, pentru a prelua afluxul mare de călători care se întorc în Bucureşti pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3.000 de locuri faţă de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garnitururilor şi pe alte rute aglomerate. Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători”, mai arată societatea.În eventualitatea că această cerere va fi mai scăzută, compania va adapta corespunzător şi compunerea trenurilor.

Citește și: Incendii cauzate de secetă pe Dealu Mare între Ploiești și Buzău

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele