Trump îl acuză pe George Soroș că finanțează mișcarea anti-Kavanaugh

0

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat vineri pe miliardarul George Soros de finanţarea militanţilor care au protestat împotriva confirmării candidatului său la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune sexuală, potrivit France Presse.

Această referire la George Soros intervine pe fondul declaraţiilor recente ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, care denunţă în mod regulat “invazia migranţilor” în Europa şi îl acuză pe miliardarul de origine maghiară că doreşte să inunde Ungaria cu migranţi, prin ONG-uri pe care el le finanţează.

“Manifestanţii care urlă (…) sunt profesionişti care au fost plătiţi pentru a da o imagine proastă senatorilor. Nu vă lăsaţi păcăliţi!”, a reacţionat preşedintele american într-o postare pe Twitter, cu mai puţin de două ore înainte de un vot decisiv al Senatului.

“Priviţi la toate pancartele identice făcute de profesionişti. Plătite de Soros şi de alţii!”, a adăugat el, fără a aduce elemente concrete în sprijinul acuzaţiilor sale.

Mii de militanţi s-au adunat joi la Washington pe colina Capitol Hill, unde se află faţă în faţă Curtea Supremă şi Congresul, agitând pancarte pe care se putea citi: “Nu trădaţi femeile, nu votaţi!”

Kavanaugh a fost acuzat de către trei femei de agresiune sexuală.

Peste 300 de manifestanţi au fost reţinuţi, între care actriţa Amy Schumer, verişoara liderului democrat din Senat, Chuck Schumer, şi modelul Emily Ratajkowski.

Brett Kavanaugh, candidatul preşedintelui american Donald Trump pentru Curtea Supremă a SUA, a obţinut vinerea trecută, pe 29 septembrie, în ciuda mai multor acuzaţii de agresiune sexuală, avizul Comisiei Juridice a Senatului american, deschizând astfel calea unui vot final de confirmare în plen de către toţi senatorii, transmit AFP şi EFE, preluate de Agerpres.

Majoritatea republicană din Comisia Juridică a dat undă verde candidatului propus de Trump, cu 11 voturi, în timp ce 10 democraţi s-au opus confirmării.

Republicanul Jeff Flake a cerut ca votul final să fie amânat cu circa o săptămână pentru a permite o anchetă a poliţiei în cazul judecătorului Kavanaugh.

Citește și Teodorovici:În locul lui Dăncilă, eu aș fi spus așa: Domnule Timmermans, eu astăzi vă cer demisia

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele