Trump își vrea chipul sculptat în Muntele Rushmore

0

Potrivit unor surse de la Casa Albă, Donald Trump ar fi cerut guvernatoarei statului Dakota de Sud să îi fi sculptat chipul în Muntele Rushmore, asemeni altor personalități marcante precum  președinții Washington, Jefferson, Lincoln și Teddy Roosevelt.

Mai mulți angajați de la Casa Albă ar fi pus, de asemenea, întrebări legate de „procedura” prin care chipul unui președinte poate fi adăugat la Muntele Rushmore, monumentul federal construit între 1927 și 1941.

Înainte de sărbătoarea de 4 iulie, guvernatoarea i-ar fi arătat lui Trump o replică de aproximativ 120 de centimetri a Muntelui Rushmore care includea și chipul său.

Kristi Noem, guvernatoarea Dakotei de Sud, statul care găzduiește Muntele Rushmore, a fost cea care a facilitat evenimentul de pe 4 iulie, când Trump a ținut un discurs în fața monumentului. Președintele american i-ar fi spus, în privat, în 2018, că își dorește să îi fie sculptat chipul în Muntele Rushmore: „Am început să râd, crezând că glumește. El nu a râs, era foarte serios”, a spus Noem.

Citește și: Un profesor de istorie a prezis traseul lui Trump la președinția Americii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele