Trump poate ruina candidaturile SUA la organizarea de competiții sportive

0
k. (Photo by James Devaney/WireImage)
- Reclama -

SUA și-a manifestat intenția de a găzdui ediția extinsă a Campionatului Mondial de fotbal din 2026, dar dinspre FIFA și UEFA sunt semnale că această țară poate avea probleme din cauza actualei politici a administrației Trump.

Președintele UEFA, Alexander dar Ceferin a vorbit într-un interviu pentru pentru  New York Times că politica președintelui american Donald Trup de limitare a imigrației poate sabota această candidatură. Acest lucru este valabil și pentru alte competiții sportive, ceea ce poate reprezenta o mare problemă pentru SUA.

„Acest aspect va face parte din evaluare și sunt sigur că nu va ajuta SUA să primească Cupa Mondială. Dacă jucătorii nu pot intra din cauza unor decizii politice sau populiste, atunci Cupa Mondială nu se poate juca aici. Asta este valabil pentru SUA, dar și pentru alte țări care vor să organizeze CM”, a declarat Ceferin.

În 2026, turneul final se va derula cu 48 de echipe repartizate în 16 grupe de câte 3 echipe, de unde primele 2 din fiecare grupă vor avansa în șaisprezecimi. Repartizarea locurilor la CM 2026 se va stabili în luna mai la Congresul FIFA din Bahrain.

 

- Reclama -

sursa foto: http://www.si.com

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele