Trump și-a făcut testul pentru coronavirus, la insistențele presei

0

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat sâmbătă că și-a făcut testul pentru coronavirus. Șeful de la Casa Albă și-a făcut testul vineri seara după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă a făcut acest lucru, având în vedere că a avut întâlniri cu persoane din anturajul președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, declarați pozitivi la prezența virusului. 

Trump a precizat că nu cunoaște rezultatul, că va dura o zi sau două până va primi această informație de la medici.

El a spus că înainte de a se prezenta la conferința de presă, i s-a luat temperatura și era normală.

Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence au susținut o conferință de presă pentru a anunța noi măsuri în criza de coronavirus care a lovit și SUA. Astfel, cei doi lideri au anunțat că iau în calcul să interzică și zborurile din și spre Marea Britanie și Irlanda, după ce a fost deja impusă interzicerea zborurilor către țările UE.

Donald Trump a declarat stare de urgență națională în SUA din cauza noului coronavirus

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri urgenţă naţională în contextul epidemiei de coronavirus.

„Pentru a oferi putere deplină guvernului federal, declar oficial urgenţă naţională’”, a declarat Trump, vorbind de la Casa Albă.

Măsura, anunţată după ce iniţial preşedintele a minimalizat gravitatea pandemiei, va permite guvernului federal să folosească fondurile alocate în caz de catastrofe – 50 de miliarde de dolari pentru finanţarea răspunsului la coronavirus.

Trump a cerut spitalelor să-şi activeze planurile de pregătire pentru situaţii de urgenţă şi fiecărui stat să înfiinţeze centre pentru operaţiuni de urgenţă.

Liderul american a anunţat, totodată, o creştere puternică a capacităţii de testare pentru coronavirus.

„Anunţăm un nou parteneriat cu sectorul privat pentru a creşte şi a accelera semnificativ capacitatea noastră de testare a coronavirusului”, a anunţat preşedintele american, în timp ce guvernul său a fost criticat pentru încetinirea cu care testele de depistare au fost puse la dispoziţia publicului în ţară.

Trump a cerut Ministerului Energiei să cumpere petrol pentru rezerva strategică.

Citește și Trump suspendă călătoriile din Europa către SUA

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele