Trump: Spitale de campanie în California, New York şi Washington

0

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat că a ordonat instalarea de urgenţă a unor spitale de campanie, cu o capacitate totală de 4.000 de paturi, în statele americane cele mai afectate de pandemia de coronavirus: California, New York şi Washington.

 

În cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, preşedintele american a precizat că a ”ordonat” Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) să instaleze aceste centre federale de medicină de urgenţă, cu 1.000 de paturi în statul New York, cel mai afectat, 2.000 de paturi în California şi 1.000 de paturi în statul Washington.

Preşedintele Donald Trump a afirmat că este ”puţin contrariat” de atitudinea Chinei în privinţa coronavirusului, acuzând din nou Beijingul că nu a împărtăşit informaţii cruciale privind această epidemie, relatează AFP.

Autorităţile chineze ”ar fi trebuit să ne informeze”, a apreciat duminică preşedintele american, care a repetat expresia ”virus chinez”, ceea ce irită puternic regimul de la Beijing.

Citește și: Preşedintele Donald Trump a afirmat că este ”puţin contrariat” de atitudinea Chinei în privinţa coronavirusului, acuzând din nou Beijingul că nu a împărtăşit informaţii cruciale privind această epidemie, relatează AFP. Autorităţile chineze ”ar fi trebuit să ne informeze”, a apreciat duminică preşedintele american, care a repetat expresia ”virus chinez”, ceea ce irită puternic regimul de la Beijing.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele