Trupele Wagner decimate în Ucraina ajung în cimitire

0
cimitir wagner
cimitir trupe Wagner
- Reclama -

Se știe deja că Grupul Wagner a recrutat pușcăriași din închisorile rusești pentru a avea ”carne de tun” în Ucraina. Acum vedem ”reversul medaliei”, anume imagini din satelit dintr-o zonă din apropierea unui sat din Rusia cu un cimitir care se extinde rapid. Aici sunt îngropați așa numiții soldați ai lui Prigojin, adică criminalii din trupele Wagner uciși în Ucraina. 

 

Wagner este deja o organizație privată de mercenari ruși puternic implicată în războiul din Ucraina, anterior în diverse războaie din Africa și Siria unde au comis crime abominabile.

Imagini ale rândurilor de morminte proaspete din apropierea satului Bakinskaya din regiunea Krasnodar au început să apară pentru prima dată pe rețelele de socializare în decembrie. Iar pe 2 ianuarie, agenția de știri de stat rusă RIA Novosti l-a arătat pe fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, vizitând locul și depunând o coroană de flori la unul dintre morminte.

„Aici îngropăm luptători care au indicat în testamentul lor că vor să fie îngropați aici”, a explicat Prigojin, potrivit RIA. „Sau orfani și cei ale căror trupuri, dintr-un anumit motiv, rudele nu vor să le ia”.

- Reclama -

Imagini din satelit realizate de pe 24 noiembrie 2022 arată trei rânduri de morminte pe un nou teren. Când Prigojin a vizitat-o la începutul lunii ianuarie, el a declarat pentru RIA Novosti că 93 de morminte fuseseră săpate. O altă imagine din satelit Maxar, realizată la 24 ianuarie, arată parcela deja practic plină, cu 14 rânduri suplimentare.

Luptătorii Wagner au fost prinși într-o lungă bătălie de uzură cu forțele ucrainene, deoarece au cucerit orașul Soledar și sunt acum angajați în asaltul asupra Bahmut și a satelor din jur. Oficialii ucraineni spun că Wagner a trimis valuri de infanterie spre pozițiile lor și au suferit pierderi grele în acest proces.

Numărul mare de victime a făcut ca zona să fie supranumită „mașina de tocat carne”, iar cimitirul din Bakinskaya, care se extinde rapid, ilustrează numărul mare de morți.

Potrivit fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, doar o parte dintre luptătorii grupului sunt îngropați acolo.

Vezi și UPDATE: Joc periculos pentru Prigojin, bucătarul criminal al lui Putin și șeful Wagner

Departamentul Trezoreriei SUA a desemnat joi Wagner drept o organizație criminală transnațională semnificativă și a impus o serie de sancțiuni asupra unei rețele transnaționale care o susține.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele