Tudor Popescu: spune că alegerile locale și parlamentare nu pot să crească rata de infectare

Spunea tot președintele Iohannis că nu e mai riscant să te duci să votezi decât să te duci să îți cumperi pâine din supermarket

0

Cristian Tudor Popescu spune că alegerile locale și parlamentare nu pot să crească rata de infectare mai mult decât a crescut deja, deci trebuie organizate.

Popescu crede că „Un om care nu mai votează, care trăiește într-o țară în care nu se mai votează, în care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela încetează să mai fie om”.

Gazetarul afirmă că statul român, Guvernul, Parlamentul, Președintele trebuie să facă tot ce este posibil să organizeze pe 27 septembrie, alegeri locale: ”Da, și practic. După părerea mea, nu poate să contribuie acum un proces de alegeri mai mult la creșterea ratei de infectări pe zi decât contribuie comportamentul respectivilor inși (n. red. – care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii COVID-19) fără să fie nevoie de alegeri. Acum avem această rată de 1300 de infectați pe zi fără să fie niciun fel de alegeri. N-are cum să crească. Acolo te duci la centru de votare cu mască, bineînțeles, toată lumea poartă mască, se practică distanțarea evidentă, se intră cu distanță în timp și spațiu în cabinele de vot, se dezinfectează ștampila și așa mai departe.

Aici sunt de acord cu președintele Iohannis. Nu este un risc mai mare decât la supermarket, să te duci să votezi. Dar nu acesta este motivul, după părerea mea, pentru care alegerile trebuie ținute în acest an, atât alegerile locale, cât și cele parlamentare. Motivul principal este necesitatea acestor alegeri.

UDMR vrea alegeri locale în 27 septembrie

Spunea tot președintele Iohannis că nu e mai riscant să te duci să votezi decât să te duci să îți cumperi pâine din supermarket. Întrebarea este: E mai important să mănânci pâine, să îți iei pâine decât să mergi la vot? Să se țină alegeri? Răspunsul meu este că alegerile sunt cel puțin la fel de importante ca și pâinea. Pentru că și unui câine pe care îl ții pe lângă casă poți să îi dai o bucată de pâine. Și o mănâncă. Dar asta nu înseamnă că e om, că devine om.

Un om care nu mai votează, care trăiește într-o țară în care nu se mai votează, în care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela încetează să mai fie om, după părerea mea. Și o spun nu din teorie, ci din experiența unei jumătăți din viața mea pe care am trăit-o într-o astfel de țară. În care nu mai eram oameni, eram niște vite mânate de colo-colo și nici măcar furajate”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele