Tudorel Toader contrazis de presa sârbă în privința documentelor de extrădare rătăcite pe numele lui Sebastian Ghiță

0

Jurnaliştii sârbi au relatat că documentele privind lămuririle suplimentare solicitate de justiţia din Serbia pentru judecarea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, nu au ajuns încă la Înalta Curte din Belgrad. Totuși, ministrul Justiţiei din România, Tudorel Toader spunea că au fost transmise autorităţilor din ţara vecină în 9 martie.

Citiți și Fost ministru dezastru pentru finanțe numit șef la ANAF

Tudorel Toader a declarat în urmă cu o zi că toate actele solicitate de Înalta Curte de la Belgrad au fost trimise încă de pe 9 martie. Cotidianul sârb DANAS spune însă că aceste documente nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad.

Judecătorii instanţei supreme din Serbia, care trebuie să se pronunţe în privinţa cererii de extrădare a lui Ghiţă, au solicitat date suplimentare din România.

Aflat într-o vizită oficială la Belgrad, ministrul Tudorel Toader a susţinut luni că a trimis aceste „lămuriri suplimentare”.

„Instanţa a cerut lămuriri suplimentare, le-am transmis, pe 9 martie au ajuns la dânşii. Judecătorii urmează ca pe baza întregii documentaţii administrate, să se pronunţe cu privire la cererea de extrădare”, a spus Tudorel Toader.

Contactați de ziariștii sârbi de la Danas, reprezentanții Înaltei Curți de la Belgrad au delcarat însă că documentele solicitate care ar trebui să clarifice acuzaţiile care i se impută lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns încă la această instituţie.

Material elaborat de Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele