Tudorel Toader, declarație despre o OUG privind amnistia, după discuţiile cu Dragnea şi Tăriceanu: „Sarcina e a decidentului”

0

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, după ce a discutat, joi, cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în biroul preşedintelui Camerei, că la Ministerul Justiţiei nu a existat şi nu există un proiect de ordonanţă privind amnistia.

Întrebat dacă se impune un act normativ pentru amnistie şi graţiere, Tudorel Toaer a explicat că un act normativ are două componente: una de oportunitate şi una de constituţionalitate. „Nu e în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituționalitatea”, a spus ministrul. Întrebat a cui e această sarcină, el a răspuns sec: „A decidentului”.

Și preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi, după întâlnirea din coaliția de guvernare, că ministrul justiţiei a făcut o prezentare a ordonanţei de urgenţă care va prelua „o serie” de recomandări ale Comisiei de la Veneţia privitoare la legile justiţiei, precizând că acest act normativ nu va cuprinde prevederi referitoare la amnistie şi graţiere.

„Tudorel Toader a făcut o prezentare despre ordonanţa care este în curs de elaborare şi care va prelua o serie de recomandări din raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia”, a precizat Tăriceanu.

Întrebat dacă amnistia şi graţierea va fi cuprinsă în această ordonanţă, Tăriceanu a răspuns că nu, fără să dea alte detalii.

Liderii coaliţiei de guvernare Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au întâlnit, joi, cu ministrul Tudorel Toader pentru a discuta despre textul ordonanţei de urgenţă pe tema legilor justiţiei. Întâlnirea a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Citește și Adriana Săftoiu despre o manipulare uriașă pro referendum din partea televiziunilor:Cât dispreț!

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele